Gamle harmonikadøre bliver moderne igen

De fleste har nok været i lidt ældre hjem hvor stuerne var adskilt af en såkaldt foldedør – også kaldet en harmonikadør, og disse dørtyper er så småt ved at komme på mode igen, og det er ikke uden grund.

Årsagen til at folde døre igen er ved at være “in” skyldes i høj grad, at moderne byggeri bliver mere og mere klinisk og moderne, og derfor kan harmonikadøre være med til at bryde det ofte lidt ensformige udseende, og blandingen af moderne arkitektur blandet med noget retro er meget oppe i tiden.

Ud over at binde forskellige tidsaldre sammen til en helhed, ja så er foldedøre og ganske praktiske.

  • De er støjdæmpende
  • De fylder næsten ingenting når de ikke er lukket
  • De kan laves med mange forskellige former for overflade
  • De er praktiske
  • De kan mange steder laves på specialmål

Foldedør / harmonikadør med stof

Det er ikke bare i private hjem foldedøre bliver anvendt, men også i stigende grad i f.eks. storkontorer, mødelokaler, auditorier – kort sagt alle steder hvor man har behov for at dele større rum op i mindre enheder.

Da harmonikadøre kan laves på specialmål, ja så giver det en bred vifte af anvendelsesmuligheder – kun fantasien sætter grænserne.

Noget af det mest smarte ved foldedøre/harmonikadøre er, at de kan beklædes med mange forskellige materialer, f.eks. gardinstof så de matcher med gardinerne i rummet, klar PVC så man kan kigge igennem dem og mange andre møbelstoffer – alt sammen for at binde det sammen med det øvrige interiør.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *