Er solceller fremtidens energikilde?

Vi kommer ikke uden om, at jordens indre ressourcer som olie og gas bliver færre og færre, så vi skal til at se på alternative energikilder som f.eks. solcelleanlæg.
Udviklingen af solceller er i eksplosiv vækst, og selvom alle taler om at det altid regner i Danmark, så er det faktisk forbavsende lidt sol der skal til.

Når nu der bliver nedsat det ene udvalg efter det andet der skal forsøge at hæve Danmarks rangering på den “grønne liste”, så kan det nok godt undre de fleste, at man ikke sætter flere kræfter ind for at fremme brugen af solcelleanlæg.


For år tilbage gav regeringen tilskud til opsætning af solceller, men dette tilskud er fjernet igen – det kunne ellers nok få mange til at genoverveje om det kunne være en løsning.

Solceller vinder mere og mere frem
Efterspørgselen på solceller er stigende, og det er ikke uden grund.

Kigger vi syd for grænsen, så er der marker med solceller så langt øjet rækker, faktisk yder den tyske regering tilskud til disse enorme arealer, så man kan undre sig over, at den danske regering ikke gør det samme.

Heldigvis, så er der mange private og virksomheder som har fået øjnene op for, at omdanne solens stråler til strøm – en energikilde som nok er svær at tømme for ressourcer.

Nu kan der være mange faktorer der spiller ind når man skal foretage en investering i et nyt solcelleanlæg, så det kan naturligvis kun anbefales, at man sørger for at få den rigtige rådgivning om solcelleanlæg så man ikke får købt for småt eller for stort, det er jo trolds alt lidt af en investering, selvom det er forholdsvis hurtig tjent hjem igen. Prisen på solceller varierer afhængig af hvilket type af anlæg man vælger.

Der findes naturligvis andre for for alternative energikilder, f.eks. vindenergi, men det er mere forbeholdt større forhold, det er trods alt de færreste der har plads til at have en vindmølle stående i baghaven, hvorimod et solcelleanlæg kan placeres på eksisterende flader hvorfor det gør det langt lettere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *