Sommer og summen

De fleste kender det nok, det er sommer, det er sol og aftensmaden skal nydes på terrassen. En summen bliver kraftigere og kraftigere og inden man får set sig om, sidder der en hveps på ens mad. Det er noget de fleste haveejere kan nikke genkendende til og det er vældig irriterende, men kan man, og skal man, gøre noget ved hvepsenes indtog?

Hvepse er en naturlig del af naturen og en enkelt hveps engang i mellem overlever de fleste nok. Langt værre er det naturligvis hvis de laver deres bo i nærheden af hvor man opholder sig i haven, og så bør man naturligvis tage action på det og få dem fjernet.

Skulle man opleve mere end en enkelt eller to hvepse, så lad være med at klaske dem en med fluesmækkeren, men prøv i stedet for at lade dem flyve, og så hold øje med dem. Flyver de ind i en brændestak, et udhus, en carport eller andre steder, og er der en fast rutetrafik frem og tilbage, ja så er der ret stor sandsynlighed for, at et hvepsebo er under opførsel, og så bør man gøre noget ved det.

Hvepsen - en kendt sommergæst
Hvepsen – en kendt gæst i de danske sommerhaver

Kan man selv gøre noget?

Det afhænger fuldstændig af størrelsen på boet, er de lige startet på det kan man måske være heldig at fjerne boet uden at blive stukket alt for meget og håbe på, at hvepsene finder et andet og mere roligt sted hvor de kan være i fred og ro.

Har boet fået en vis størrelse, så bør man nok få noget professionel hjælp til at få det fjernet – altså folk der har kendskab og udstyr til at gøre det forsvarligt, for ingen er er interesseret i at få flere hundrede gale hvepse til at fare rundt!

Kort og godt, så lad de professionelle stå for bekæmpelse af hvepse – ingen får noget ud af at lege superhelte!

Når man har fået fjernet hvepsene, så er der altid nogle som “ikke var hjemme” og når de kommer tilbage, vil de være ret aggressive indtil de ligesom kommer videre og finder et andet sted at slå sig ned. Det kan også være de bliver, og derfor bør man holde godt øje i en periode om de bygger et nyt bo i nærheden, så man måske kan tage det i opløbet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *