Tjek på kakerlakkerne

Ser du tegn på at du har kakerlakker, så er det en god idé at forsøge at få dem udryddet, fordi det er et skadedyr som kan være med til at sprede sygdomme. Da kakerlakker er udpræget natdyr, ser man dem yderst sjældent om dagen som de tilbringer på steder hvor der er mørkt og varmt. Hvis man vil lede efter kakerlakker, så bør man kigge de steder i huset hvor der både er mørkt og varmt, herunder bag komfuret, køleskabet, fryseren og andre tilsvarende steder. De elsker nemlig varme og det er der de gemmer sig, især hvis samme sted er mørkt.

Hvis man skulle få kakerlakker i sit hjem, opdages det bl.a. ved, at deres afføring kan ses på gulvarealer og lugtgener. Konstaterer man en lugt af mug, er det med stor sandsynlighed kakerlakker der er tale om. Hvis man vil tage sig sine forholdsregler og dermed undgå at få besøg af dem, bør man sørge for, at der er rent og sørger for også at holde rent de før nævnte steder. På den måde, sikre man sig bedst muligt mod at de overhovedet kommer.

Mange gør nemlig ikke rent eller hvert fald ikke ret tit bag TV og ovne, som er kakerlakker fortrukken steder at slå sig ned i menneskers hjem. Gør man ikke det plus rengøring er mangelfuld, vil der meget nemt komme nogen. Har man haft kakerlakker i boligen, skal man sørge for at få fjernet alle former for spor, især hvis der er personer i husstanden som er let modtagelig for sygdomme som f.eks. små børn og ældre mennesker. Når man skal finde ud af om der er kakerlakker lige der hvor man bor, skal man tjekke sit hus igennem om natten sammen med en lommelygte, for de er kun aktive om natten.

Når det angår kakerlakker, findes der flere udgaver rundt om i Danmark, som stort set alle sammen ikke er glade for fugtige omgivelser. Enkelte kakerlaktyper kan dog godt opholde sig i lettere fugtige rum som f.eks. badeværelser, kældre og andre lignende steder.

Har man haft kakerlakker i sine fødevarer, bør man bortskaffe disse madvarer for at undgå eventuel smitte fra kakerlakkerne.

En forebyggelse mod kakerlakker kan ske på mange måder, men det man skal have fokus på er, at gøre vækst og livsbetingelserne så dårlig for dem som muligt. Netop derfor er det vigtigt, at de steder hvor kakerlakkerne ofte skjuler sig, bliver lukket effektivt af.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *